Darkwave.ro electro/industrial music magazine | news – reviews – interviews – concerts – festivals – parties

October 29, 2009

Traditional Soundscapes Evening

Filed under: Local News — admin @ 2:36 pm

sursa: kogaionon

În urma cu un an, Negru, bateristul trupei timişorene Black Metal NEGURA BUNGET, anunţa înfiinţarea unui proiect experimental denumit DIN BRAD. Abordarea stilistică este mai greu de descris deoarece muzica lui Negru nu se încadrează în clişeele clasice, ci mai degrabă mixează şi re-interpretează într-un mod personal influenţe tradiţionale romaneşti, atât muzicale cât şi spirituale. Este un concept deosebit, ce se bazează pe virtuozitate, trăire şi atmosferă, dar şi pe vizual, imagistica  şi simbolistica având rolul lor bine definit.

Deoarece în primăvara viitoare label-ul german Prophecy Productions / Auerbach Tonträger va edita primul album DIN BRAD, intitulat „Dor”, trupa s-a decis să-şi lanseze oficial aceste compoziţii printr-o Seară Specială în Brasov, în selecta sala de teatru Reduta.

Similitudini conceptuale muzicale cu DIN BRAD se găsesc şi în IRFAN, o trupă genială care, în doar 8 ani de existenta, a reuşit să realizeze doua albume deosebite (“Irfan”, 2003 şi “Seraphim”, 2007), să concerteze în peste 20 de tari şi să fie catalogată ca replica perfectă la DEAD CAN DANCE. Muzicienii bulgari (KAYNO YESNO SLONCE, OM, ZARATHUSTRA) au cântat la toate festivalurile importante din Europa iar de câteva luni au început să lucreze la un nou material, ce se doreşte a fi gata până în vara următoare. IRFAN cânta acum în formula completă, vocalista Denitza Seraphimova întorcându-se în trupa după o pauză de 3 ani, noile compoziţii având o dinamica incredibila. Cu influente orientale, bizantine, persane, indiene dar şi din timpurile medievale ale Europei occidentale sau reverberaţiile balcanice, IRFAN degaja o aura Ethereal Wave incredibilă pe scenă, sacralitatea muzicală rezultată aruncându-ne uşor în atmosfera creată de Lisa Gerrard & Brendan Perry!!! Voci feminine năucitoare, coruri bărbăteşti cu atingeri religioase, instrumente tradiţionale multiple, percuţie fascinanta… totul suna mistic!

Traditional Soundscapes Evening îşi propune să promoveze o alta abordare a muzicii underground de calitate, fără bariere stilistice sau doctrinare, invitând în seara de 17 aprilie, dupa orele 19.00, la Brasov, pe toţi cei ce vor să vadă şi altceva: de la DEAD CAND DANCE, ARCANA, RAJNA, ATARAXIA, FAUN, QNTAL sau Loreena McKennitt şi pana la TENHI, NEUN WELTEN, ORPLID sau HEKATE…

Pretul unui bilet este de 40 lei.

Acestea se pot cumpara din Reteaua Diverta,  www.ticketpoint.ro, www.letsrock.ro/bestial (Titus), www.beautyofpain.ro sau la intrare, in seara evenimentului.

Informaţii găsiţi mai jos:

www.myspace.com/dinbrad

www.myspace.com/irfantheband

…underground will never die!

www.kogaionon.com

www.donisart.ro

Octombrie, 2009

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Powered by WordPress