WAVEART – 4 aprilie ora 19.00 la Control Club

March 22, 2013 in Local Events (Other)

waveart_posterPROGRAM | 19.00 – open doors | 20.00 – 21.00 – REFORM-1 | 21.00 – 22.00 – FJORD |22.00 – 23.00 – BRAZDA LUI NOVAC | 23.00 – 24.00 – ROEL FUNCKEN | 24.00 – PLAID | Visuals: UNDERCONSTRUCT pentru BLN și SETSUNA pentru FJORD si REFORM-1

 

Prețul biletului – 30lei | Biletele pot fi cumpărate de la CONTROL CLUB sau online de la: http://www.iabilet.ro/bilete-waveart-in-club-control-265 | Programul va fi respectat cu strictețe!

 

WAVEART își propune să aducă în fața voastră muzică electronică de cea mai bună calitate, așa cum o vedem noi! Legendele muzicii electronice Plaid vin pentru prima dată în România! Roel Funcken, Brazda lui Novac, Fjord si Reform-1 vor fi prezenți pentru a te introduce într-o lume în care primează pasiunea pentru sunet!

 

Suntem aici pentru ei! Alex, Maria, Malin, Bianca si incă mulți alti copii s-au născut diferiți și realitatea înconjuratoare are alt sens pentru ei decât pentru noi. Alătură-te nouă, Asociația Help Mălin, devenind susținătorul unei cauze nobile –  “Ajută un copil să înteleagă lumea noastră!”. Dă o șansă la servicii gratuite cât mai multor copii completând formularul de 2%. Convinge-ți prietenii să ți se alăture în completarea de formulare și vino împreună cu ei în 4 aprilie, ora 19.00, la Control Club pentru a depune formularele 230 și a te bucura de un concert dedicat ție! Evenimentul este organizat de Asociația Help Mălin www.helpautism.ro în parteneriat cu Control Club și Square Sound Studio. Fondurile colectate din vânzarea de bilete vor fi folosite în susținerea serviciilor gratuite pentru copiii cu autism, în cadrul Centrului Mălin de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologică și Intervenție Terapeutică în Autism.

PLAID (UK) | Plaid este un duo de muzică electronică din Londra format în 1991 de către Andy Turner şi Ed Handley. Au fost membri  fondatori ai proiectului The Black Dog si au avut proiecte separate sub alte nume, cum ar fi Atypic (Andy Turner) şi Balil (Ed Handley), înainte de a forma Plaid. Au lansat albume la label-urile Warp Records (unde se afla si in prezent), Clear, Peacefrog, Black Dog Productions şi la label-ul lui Trent Reznor Nothing Records. Printre colaborările cu vocile feminine se numără Bjork, Mara Carlyle şi Nicolette. În afară de propriile materiale, Plaid au facut remixuri pentru alţi artişti, printre care Red Snapper, Bjork, Goldfrapp şi The Irresistible Force.Au colaborat cu Bob Jaroc pentru show-urile live şi pentru proiectul audio/vizual 5.1 intitulat Greedy Baby.  Proiectul a fost finalizat la 20 iulie 2005, şi a fost prezentat pentru prima dată la Queen Elizabeth Hall în South Bank Centre, şi, ulterior, la Imax BFI cinema în Waterloo, Londra. Greedy Baby a fost lansat pe DVD la Warp Records pe 26 iunie 2006. În 2006, Plaid au compus muzica pentru filmul de animaţie Tekkonkinkreet al lui Michael Arias, şi apoi au continuat să lucreze cu Arias pentru cel de-al doilea film, Heaven’s Door, precum şi pentru încă două dintre filmele sale de scurt metraj. În 2009 au contribuit cu un remix Plone la compilaţia Warp20. Discografia lor cuprinde 9 albume, 7 EP-uri si 6 apariţii pe compilaţii. Ultimul album, Scintilli, a fost lansat în 2011 la Warp Records.

 

 

ROEL FUNCKEN (NL) | Prolificul producător olandez Roel Funcken s-a dovedit a fi un agil, meticulos artizan al sunetului, muzica lui fiind atât accesibilă, cât si inovativă.
Cel mai recent, el a deschis pentru Flying Lotus si Tipper în ultimul său tur din SUA. Ca jumătate din proiectul Funckarma, el a lansat albume pentru label-uri respectate incluzând Skam, Ad Noiseam, Arcola (Warp), Isophlux, Marguerita şi altele. Pentru Mercury Retrograde, primul său release la Schematic, Funcken intră în texturi care amintesc de subgenul techstep din drum’n’bass-ul anilor’90,  downtempo-ul de lux din Bristol, şi coloana sonoră din lucrările lui Hans Zimmer. Aceast ultim album se adaugă la bogatul, inspiratul şi în continuă evoluţie catalog al lui Funcken.

 

 

BRAZDA LUI NOVAC (RO) | Brazda lui Novac este proiectul de muzică electronică al lui Victor Popescu.  El a lucrat în diferite studiouri din Bucureşti în post producţie la reclame si filme ca sound designer şi compozitor, în prezent conducând propriul studio,  Square Sound Studio. În 2010 a lansat albumul de debut la Square Sound Records, propria casă de discuri, iar in 2011 albumul Dizzy a fost lansat la Raumklang Music din Germania.  Victor ne spune că albumul cu numărul 3 este gata, şi că pe 4 aprilie vor fi piese de pe noul album. “Underconstruct” – adica Dorel Naste si Vali Chincisan – pregatesc ceva  special pe partea de vizual pentru aceasta ocazie.

 

 

FJORD (RO) | Fjord este un duo compus din Silviu Badea (Contorsionist, Montgomery Clunk) si Alexandru Sidiu (Mountain, Candlestickmaker).  Bazat pe o prietenie lungă şi productivă ca artisti solo, proiectul Fjord  îi aduce împreună, ca o entitate artistică extrem de emoţională.  Prima lor apariţie langă Brio arată abordarea lor indreptată spre o muzică misterioasă – o revărsare de sentimente şi stări de spirit care te bântuie.

 

 

REFORM-1(RO) | Ciprian Roşu s-a născut în 1979 în Piatra Neamţ. Părinţii lui l-au introdus în lumea muzicală la o vârstă foarte fragedă, cumparându-i o mandolină. El a acceptat mandolina şi le-a prezentat părinţilor săi zgomotul. Următorii ani din viaţa sa au fost o căutare pentru a face muzică din viziunile auriculare minunate şi ciudate care îi bântuiau mintea tânară. A câştigat pietre preţioase din demontarea noii lui clape Casio si a căpătat înţelepciune prin colectarea de vynil-uri vechi şi casete magnetice. A descoperit ce poate face un computer care rulează Impulse Tracker. La 16 ani a început sa facă DJ-ing la petreceri si cluburi, iar mai târziu, la postul local de radio. El este acolo, în adâncurile sunetului, în labirintul în care IDM întâlneşte dnb, dark ambient, noise şi glitch. Luptându-se demoni. Cu software-ul audio.

 

Te așteptăm cu drag! Echipa Help Mălin contact@helpautism.ro | www.helpautism.ro

Leave a Comment

Previous post:

Next post: