Pentru ca oamenii viseaza; si pentru ca este lumea lor

January 5, 2009 in Darkwave.ro I

Autor: Lancor Theodor-Bogdan

Cu fiecare vis al omului există posibilitatea unei schimbări, unei evoluţii, aşa cum este înţeleasă de fiecare. Un vis e oglinda unei lumi interioare, o lume sălbatică cu propriile legi. Dacă înţelegerea mecanismului lumii interioare de către sine poate fi un lucru greu, transpunerea ei în lumea reală, în văzul tuturor, necesită mai mult decât fineţe şi talent. Descifrată, interpretată simbolic şi tradusă în limbaj muzical, Diary of Dreams oferă o frescă în stare pură a ideilor sub forma anumitor scene şi fragmente: un univers macabru pentru unii, concept terifiant şi simplă muzică de dans pentru altii, poate doar o altă trupă obscură pentru majoritatea, sau un model pentru o practică muzicală pe care ar trebui să o aplice mai mulţi.

În viziunea mea, Diary of Dreams are multe de oferit celor deschişi şi dispuşi să facă paşi mărunţi până la descoperire. De la jocuri de cuvinte precum ‚Cholymelan’, continuând cu versuri care lasă loc de interpretare  individuală (‚The Curse’, ‚Chemicals’) şi culminând cu oximoroane şi metafore (‚Rumours About Angels’, ‚She’), totul e învăluit într-o atmosferă plină de obscuritate (‚Pentaphobia’, ‚O’ Brother Sleep’, ‚Mask Of Shame’).

Pentru mine, Diary Of Dreams este mai mult decât o sursă de inspiraţie, înţelegând mecanismul creaţional al muzicii şi fiind însumi o persoană implicată în compoziţia muzicală. Dintr-o adaptare personală, esenţa atmosferei rezidă în sublim, atât prin vocea cu un timbru teatral, felul în care Adrian jonglează cu notele şi textura muzicală, cât şi prin faptul că îngemănat în ambiguitatea urâtului stă frumosul… Mesajul este compus armonios atât din muzică, dar şi din limbaj şi imagine, iar jocul cu toate elementele sale aparent contradictorii este un deliciu.

Diary Of Dreams înseamnă mai mult decât o trupă oarecare de darkwave – este un etalon pentru acest gen, dar şi pentru muzică în general. Diary Of Dreams poate fi un motiv pentru care să vrei să trăieşti ce visezi…

Leave a Comment

Previous post:

Next post: